Direct een
afspraak maken
Valpreventie
Bewezen effectief.

Gespecialiseerd in valpreventie

Bent u afgelopen jaar gevallen of bent u bang om te vallen? Expertisecentrum RevaVitaal is gespecialiseerd in valpreventie, valangst en valgevaar. Een team van specialisten, bestaande uit de fysiotherapeut, ergotherapeut, podotherapeut en diëtiste, werkt hierbij samen.

Valscreening uitvoeren

We kunnen een valscreening uitvoeren, waarbij we kijken naar de mogelijke oorzaken van het vallen. Denk aan de balans, leefomgeving, voeten, valangst, vitamine D en duizeligheid.


Valpreventie en valtraining: zo werkt het

U kunt bij ons deelnemen aan een cursus valpreventie en valtraining. Tijdens de cursus bootsen we in een circuit valgevaarlijke situaties uit het dagelijks leven na. Daarnaast doet u mee aan sport- en spelactiviteiten om uw zelfvertrouwen terug te winnen. Op een dikke mat oefenen we valtechnieken in een veilige situatie. De cursus vindt plaats in groepsverband en duurt vijf weken. U traint twee keer per week anderhalf uur.


Hoe kunt u deelnemen aan een training?

Om deel te kunnen nemen, moet u een kwartier zelfstandig kunnen lopen, eventueel met stok. Lukt dat niet? Dan kunt u de valcursus Otaga volgen. Dit individuele oefenprogramma is gericht op het verbeteren van kracht, balans en mobiliteit. Een individuele training volgen is ook mogelijk. De trainingen zijn wetenschappelijk onderbouwd en verminderen de kans op vallen met 40%. Ook heeft u na afloop minder valangst. Onze fysiotherapeuten zijn opgeleid om deze trainingen te geven en zijn aangesloten bij Valnet.


Hulp bij u thuis en multidisciplinair

Onze fysiotherapeut of ergotherapeut kunnen ook bij u thuis langskomen om te beoordelen of de leefomgeving veilig is en of er aanpassingen nodig zijn, zoals een extra trapleuning of beugels aan de muur. Onze podotherapeut kijkt naar de voeten en beoordeelt of uw schoenen aangepast moeten worden voor meer stabiliteit. De diëtist screent op voeding en ondervoeding en geeft waar nodig advies over voeding, vitamine D en diëten.


Direct een afspraak maken