Direct een
afspraak maken
Revalidatie na opname

Pre-operatief traject

Voor een optimaal resultaat na een operatie adviseren we vaak een pre-operatief traject. Daarin staan het optimaliseren van beweeglijkheid, coördinatie en stabiliteit van uw lichaam en het eventueel (leren) lopen met hulpmiddelen centraal. Dit proces wordt ondersteund met oefentherapie, waarmee u zelfstandig thuis en onder begeleiding werkt aan uw algemene fitheid voor de operatie.

Revalidatie na opname in ziekenhuis of verpleeghuis

Bent u opgenomen geweest in het ziekenhuis of op een revalidatie-afdeling, dan kan het zijn dat uw functioneren nog niet helemaal als vanouds is. Uw conditie kan bijvoorbeeld verminderd zijn, uw spieren verzwakt en alledaagse dingen gaan moeilijker dan voorheen. Patiënten die tien dagen in bed hebben gelegen, kunnen 10 tot 15% van hun spiermassa verliezen.


Voor een sneller herstel

De fysiotherapeuten van Expertisecentrum RevaVitaal in Valkenswaard helpen u sneller te herstellen, zodat u uw dagelijkse activiteiten weer op kunt pakken. We adviseren u over de juiste belasting en over oefeningen die uw conditie, spierkracht, stabiliteit en beweeglijkheid verbeteren. Tijdens de therapie leert u een juiste balans te vinden tussen wat uw lichaam aankan en de mate waarin u het belast. De behandeling kan ook aan huis plaatsvinden. Natuurlijk werken we intensief samen met de thuiszorg, ergotherapeut en diëtist, zodat u zo snel en verantwoord mogelijk herstelt.


Direct een afspraak maken